İçindekiler

Instagram reklam sorunları neler sorusu sosyal medya uygulamaları arasında öne çıkan ve popüler olan Instagram’da yaşanan sorunları ifade ediyor. Instagram’a reklam vermek geniş kitlelere ulaşmak mümkündür. Ancak bazı durumlarda yaşanan reklam sorunları istenen etkileşimi sağlamakta engel oluşturmaktadır.

Whatsapp İletişim: 0541 379 39 68

Instagram Reklam Sorunları

Instagram reklam sorunları neler sorusu için farklı yanıtlar verilebilir. Instagram’da reklam vermek öncelikle hem bireyler hem de kurumsal kullanıcılar için büyük yararlar gösteriyor. Instagram’ı geniş kesimler kullandığından platformda reklamların bulunması ürün veya hizmetlerin de dikkat çekmesini sağlıyor. Ancak bazı durumlarda meydana gelen reklam sorunları reklamların yayınlanmasını engellediği için istenen dönüşün alınmasını engelliyor. Reklam sorunları teknik detaylardan olabildiği gibi aynı zamanda doğru reklamları seçememekten de kaynaklanıyor.

Instagram Teknik Reklam Sorunları

Instagram reklam sorunları neler sorusu için öncelikli olarak teknik detayların üzerinde durmak gerekiyor. Instagram yapısı gereğince Facebook’a bağlıdır ve Facebook için geçerli olan reklam ilkeleri Instagram için de geçerlidir. Bu kapsamda platformda reklam yayınlamak için bu kurallara uyulması gerekiyor. Reklamlarda veya sponsorlu gönderilerde aldatıcı, yanıltıcı ifadelerden kaçınılmalıdır. Örneğin zayıflama ürünü için “Kesin Zayıflatıyor” türünden ifadeler kullanmak aldatıcı olarak görülmektedir. Aynı şekilde bir finans kuruluşunun “Kredinizi hemen çekin” türünden ifadesi de yine krediyi herkesin çekmesi mümkün olmadığından yanıltıcı olarak kabul edilmektedir.

Bu yüzden metnin içeriğinin kurallara tam uygunluk gösterdiğinden emin olunması gerekmektedir. Eğer kurallara tam uygunluk sağlanmıyorsa bu durumda kaç kez reklam gönderimi yapılırsa bu reklamlar geri çevrilecektir. Sadece yanıltıcı ifadeler değil; ırk, din, cinsiyet ayrımı yapan reklamlar da içeriği ne olursa olsun yayınlanmamaktadır. Örneğin “Tüm Müslümanların buluştuğu adres” gibi bir ifade reklam metninde geçiyorsa bu durumda reklam kabul edilmeyecektir.

Bunun yanında seçilecek görsellerin de doğru kullanılması gerekmektedir. Telif içeren, müstehcenlik barındıran veya kötü madde kullanımını teşvik edecek görseller hiçbir şekilde reklamlarda yer almamaktadır. Bunun yanında görsel kalitesi de yine belirlenmiş olan asgari ölçülerde olmalıdır. Görüntü kalitesi olarak yeterlilik sağlamayan reklamlar için de yine ret gelmektedir.

Reklam Açıklaması

Instagram reklam sorunları neler sorusunun önemli bir kısmı da reklam açıklaması ve URL hatalarından kaynaklanır. Yayınlanacak olan reklamlar sonucunda dönüş alınması önemlidir. Bu kapsamda satışlar artacak, tanınırlık artacak ve takipçi elde etmek mümkün olacaktır. Ancak bunun tam olarak sağlanması için kullanıcıların reklamlara yanıt vermesi gerekir. Kullanıcıların yönlendirileceği URL adresi yüklenmediğinde reklamın bir anlamı olmayabilir. Özellikle ürün veya hizmet satışında bağlantı adresinin olmaması reklama ilgi gösterilse bile karşılığının olmayacağı anlamına gelir.

Bunun yanında mobil uyumlu olmayacak site tasarımına sahip olmak da özellikle Instagram kullanıcıları için olumsuzluk yaratacaktır. Instagram’ı kullananların neredeyse tamamı mobil üzerinden platformu kullandığından verilen bağlantılar mobil uyumlu olması gerekmektedir. Aksi halde reklamlardan verim almak olanaklı olmayacaktır.

Reklam Bütçesinin Doğru Ayarlanması

Instagram reklam sorunları neler sorusu için önemli olan bir nokta da reklam bütçesinin ve ödemesinin doğru şekilde yapılmamasıdır. Instagram, belirlenmiş bütçe kadar reklam gösteriminin yapılmasını olanaklı kılmaktadır. Bu kapsamda isteyen herkes düşük bütçeler karşılığında da reklam yayınlayabilir. Ancak reklam bütçesi ile gösterilecek sayıyı belirlemek için hedef kitlenin ayarlanması gerekir. Hedef kitle, reklamların kimlere gösterileceğini belirlemektedir. Bu yüzden de çok önemlidir. Eğer gençlere dönük bir satış veya hizmet söz konusuysa bu durumda genç olmayan kullanıcılara bu reklamlar gösterilmemelidir. Bunu ayarlamak reklamların daha sık ve doğru gösterilmesi üzerinde etkili olur.

Diğer yandan ödeme sorunları da reklamların gösterilmesini engellemektedir. Instagram reklam bütçesini ödemek için KDV’nin ana ekranda eklenmediğinin bilinmesi gerekir. Başka bir deyişle örneğin 100 liralık bir bütçe ayrılmış ve kartta da 100 lira bulunuyorsa bu durumda tahsilat yapılamayacaktır. Çünkü KDV sonradan eklendiği için karttaki 100 lira limitten daha fazlası alınmak istenmektedir. Kart limiti aşıldığı için de ödeme tam olarak gerçekleştirilmez. Bu yüzden ödemeyle ilgili olarak sorunlar söz konusuysa mutlaka KDV eklendiği göz önünde tutulmalıdır.

Instagram reklam sorunları neler sorusu için farklı yanıtlar verilebilmektedir. Bazı durumlarda tek bir sorun söz konusu olurken bazı anlarda birden fazla sorundan ötürü reklam yayınlanmamaktadır. Bu türden sorunları tespit etmek ve çözmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kategori
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir